11 Temmuz 2017 Salı

Spring ve Springboot nedir?


Spring nedir?






Spring web ve enterprise uygulamalarının geliştirilmesini  kolaylaştırmak için kullanılan Java tabanlı bir framework'dur.

Spring çatısı altında birçok proje vardır. Bu projeler geliştirici için konfigürasyon, güvenlik gibi konularda altyapı sağlar. Böylece geliştirici bu kısımlarla uğraşmayarak vakit kazanır.

Springboot ise Spring çatısındaki projelerden biridir. Springboot basmakalıp kod işlemlerinden kaçınıp yerine konfigürasyon işlemleri en aza indirgenmiş, standalone Spring projeleri oluşturmamıza olanak sağlar.


Spring'in problemleri ;

    1-) Farklı sorun ve kombinasyonlara karşı farklı çözümler içereceği için devasa bir framework'tur.

    2-) Birçok farklı imkana olanak sağladığı için çokca kurulum ve konfigurasyon aşaması vardır.

    3-) Spring'in kapasitesi ve esnekliği vardır bu da  çokca build ve deploy aşaması demektir. Tam olarak yapmak istediğin şeyi yapmak için çok şey yapmak gerekir. Aslında olasılıklar çok olduğu için bir başlangıç noktası, en iyisinin ne olduğunu söyleyecek bir rehber yoktur. Bu tamamen kullanıcıya kalmıştır.


Tipik olarak bir Spring uygulaması oluşturduğumuzda, tomcat veya başka konteynırlar içeren bir web uygulaması, bir war dosyası oluşturulur.

Springboot ise bize standalone calışabilen, direk çalıştırabildiğin (just run) ve web server'a sahip olan bir Spring projesidir. Deploy etmek için servlet konteynır bulmaya gerek yoktur. Springboot bu ve bunun gibi işleri geliştirici yerine yaparak bu problemlerden geliştiriciyi kurtarmayı hedefler.

 İsterseniz basit bir Spring Boot uygulaması nasıl oluşturulacağını burada bulabilirsiniz.


İyi günler.

1 yorum:

LibreOffice, Libreoffice Online Derleme ve Yama Gönderme Süreci

    Libreoffice bir masaüstü ofis paketidir. Yıllar boyunca farklı adlarda geliştirilmiş şu an ise  Libreoffice adıyla devam etmektedir. Lib...